Actualiteit

Je elektrische auto thuis opladen: is dat gevaarlijk?

Geschreven door Nicolas Joannès | 18/06/2019

Eigenaars van een elektrische auto moeten die vaak thuis opladen. Een Britse vereniging onthult dat de meeste chauffeurs dat op een gevaarlijke manier, die door autoconstructeurs afgeraden wordt, doen.

Zoals zijn naam al doet vermoeden, is het doel van de expertengroepering Electrical Safety First om de risico’s op ongevallen met elektrische apparaten te doen dalen. De vereniging waarschuwt nu voor het thuis opladen van elektrische voertuigen, wat vaak voorkomt, aangezien het aantal publieke oplaadpalen nog erg beperkt is.

Afhankelijk van de indeling van de garage en de positie van de stekker van de auto, is het niet altijd mogelijk om de wagen aan te sluiten op het stopcontact met de bijgeleverde oplaadkabel. Bij sommige modellen is die kabel trouwens ook vrij kort.

Ondanks de waarschuwingen van autoconstructeurs, gebruikt een groot aantal chauffeurs een kabelhaspel om hun voertuig aan te sluiten op een stopcontact. 75% van de ondervraagde eigenaars van een elektrisch voertuig geven toe dat ze zelfs nog verlengkabels gebruiken, wat het risico op overspanning alleen maar vergroot.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's