Actualiteit

“Kom niet naar de kust”

Geschreven door Joris Bosseloo | 30/03/2021

Carl Decaluwé, de gouverneur van West-Vlaanderen, roept mensen op om niet naar de Belgische kust af te zakken vanwege de overvolle treinen. “We merken dat de meeste mensen met de trein komen.”

De extra maatregelen die de NMBS heeft ingevoerd om verzadiging op treinen richting de Belgische kust te beperken, treden pas op 3 april in werking, al wordt toch afgeraden om ook voor die datum te gaan. Desalniettemin werden er drie reservetreinen gecharterd.

Oostende

“De situatie lijkt voorlopig beheersbaar”, aldus burgemeester Bart Tommelein, burgemeester van Oostende. “Het autoverkeer vormt ook geen probleem. ‘s Middags bedroeg de bezettingsgraad van onze parkeerplaatsen maar 55%.”

Blankenberge

In Blankenberge houdt de politie het verkeer in de gaten. “Op dit moment is er niet veel activiteit in de stad”, aldus burgemeester Daphne Dumery.

Beide gemeenten zullen vanavond worden bijgestaan door extra personeel van de federale politie. De drie reservetreinen zullen ook worden gebruikt om reizigers weer huiswaarts te voeren.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's