Actualiteit

Komt de Peugeot 4008 terug?

Peugeot wil het succesvolle SUV-gamma de volgende jaren verder uitbouwen door het gamma uit te breiden met extra koetswerkvormen. De constructeur wil vooral een vierdeurs coupéversie van de 3008 aan het gamma toevoegen en zou daarvoor de benaming 4008 van onder het stof halen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 6 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

Dit model zou men als een “sportieve” 3008 positioneren en het zou het onderstel en de technologie van deze laatste overnemen. De nieuweling zou een compacter maar scherper gelijnd koetswerk krijgen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteiten van de Peugeot SUV modellen. Hij zal ook het grote verticale radiatorrooster en de lichtband achteraan (over de ganse breedte van de wagen) overnemen.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze crossover ‘coupé’ zal een concurrent worden voor de Toyota C-HR en de Volkswagen T-Roc. Hij zal een specifieke afstelling van de vering krijgen met het oog op een dynamischer rijgedrag. Onder de motorkap zal men de huidige 1.2 THP en de 1.6 THP vinden, maar er zullen ook diesels (1.6 en 2.0 BlueHDI) worden voorzien. Er staat zelfs een hybride versie op de planning en die zou de 1.6 THP benzinemotor linken aan één en mogelijk zelfs twee elektromotoren. Het systeemvermogen zou 240 tot 300 pk bedragen!

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon