Actualiteit

Lotus bevestigt 100% elektrische SUV

Lotus staat in de eerste plaats bekend om de bouw van lichtgewicht sportwagens, al verraste de constructeur vriend en vijand in 2019 met de 100% elektrische en onbetaalbare Evija. Dat smaakt naar meer, moeten de (Chinese) bonzen gedacht hebben, want de komst van een SUV die eveneens enkel stroom lust, werd nu bevestigd.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 12/11/2020 | Leestijd: 2 min

Lotus, het geesteskind van de Brit Colin Chapman, is tegenwoordig eigendom van de Chinese groep Geely, dat al sinds 2016 van een SUV voorzien van het beroemde embleem droomt. Aanvankelijk werd aan een hybride gedacht, maar gezien het succes van EV’s in China werd besloten om er een 100% elektrisch model van te maken. De Ford Mustang Mach-E achterna, zeg maar.

De allereerste Lotus SUV wordt in meer dan één opzicht Chinees. Hij zal rusten op een Geely-platform én in het land van de rijstvelden worden gebouwd. Gelukkig gebeurt de ontwikkeling ervan nog steeds in het Engelse Hethel.

Advertentie – lees hieronder verder

Meer dan 750 pk?

De hoogpotige Lotus zal over twee motoren beschikken en wellicht in twee vermogensversies worden aangeboden: met 600 of (meer dan) 750 pk. De actieradius zou 580 km bedragen. Let’s wait and see…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie