Actualiteit

Maybach: Een SUV om Cullinan-klanten af te snoepen?

Geschreven door De redactie | 25/09/2019

Mercedes-Maybach ziet de toekomst rooskleurig in: er zijn plannen voor een SUV en die kolos zou zijn basis van de nieuwe GLS vandaan halen. Verwacht hem in de showroom naast de Mercedes-Maybach S, momenteel het enige beschikbare model van het luxemerk.

De geschiedenis van Maybach wordt gekenmerkt door verschillende perioden van afwezigheid. Na een prestigieus begin (Maybach produceerde tot de Tweede Wereldoorlog verschillende luxemodellen, nvdr), verdween het merk lang van de kaart.

In 2002 werd de klinkende naam vanonder het stof gehaald en op twee gigantische berlines gekleefd (de 57 en de 62, telkens verwijzend naar hun afgeronde lengte uitgedrukt in meter). Grote verkoopsuccessen voor die sleeën zijn uitgebleven, waar de komst van de Rolls-Royce Phantom (inmiddels van BMW) iets mee te maken had.

Sinds 2015 moet je Mercedes-Maybach zeggen en is het enige model met die naam een extra goed uitgeruste S-klasse. Al zou daar volgens verschillende bronnen verandering in komen. De fabrikant wil namelijk uitpakken met een SUV die de concurrentie kan aangaan met de .

De rode hoogpotige die je op de foto’s ziet, is trouwens een studiemodel (niet te koop!) die ‘Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury’ werd gedoopt.

Trefwoorden

Lees ook