Mitsubishi stopt productie van mythische Lancer en Pajero

De Lancer, die heel wat harten van autoliefhebbers sneller deed slaan, omwille van de sportieve EVO-modellen, zal niet worden vervangen. De president van het Japanse merk, Osamu Masuko, geeft ook aan dat er geen nieuwe Pajero komt.

Mitsubishi stopt productie van mythische Lancer en Pajero

Mitsubishi kondigde al eerder aan dat de Evo X de laatste versie zou zijn van een lange reeks sportieve modellen die gebaseerd waren op de Lancer. Het merk met de drie diamanten laat vandaag weten dat de Lancer en de Pajero niet zullen worden vervangen. Reden daarvoor is een gebrek aan middelen en de onmogelijkheid om een partner te vinden voor de ontwikkeling, aldus World Car Fans.  

De Lancer Evo 11 zal er dus niet komen, hoewel geruchten de ronde deden dat er een hybride versie in de maak was. Ook de Pajero die vandaag nog leverbaar is als drie- en als vijfdeursversie krijgt geen rechtstreekse opvolger. Mitsubishi wil zich liever concentreren op de ontwikkeling van een compacte crossover. Een dergelijk model ligt beter in de markt en haalt een lagere CO2-emissie.

Begrijpt u deze Mitsubishi-beslissing?