Actualiteit

Opel Ampera-e: nu al in Noorwegen, pas binnen een jaar in België (+VIDEO)

De Opel Ampera-e start zijn commerciële carrière deze week in Europa. Hij is gebaseerd op de Chevrolet Bolt en deze elektrische auto haalt een theoretisch rijbereik van 500 km. Hij staat eerst bij de dealers in Noorwegen, andere grote markten worden pas later bediend.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 15/12/2016 | Leestijd: 1 min

Omdat de productiecapaciteit slechts traag kan worden opgevoerd zal het beschikbare volume gedurende de eerste maanden beperkt zijn. Daarom zal men de lancering van deze nieuwe Opel op de Europese markten spreiden. 

Noorwegen werd gekozen als eerste land om de wagen te commercialiseren want het is de belangrijkste markt voor elektrische voertuigen. De eerste voertuigen zullen vanaf de lente in Noorwegen worden geleverd. De volgende landen waar Opel de Ampera-e zal lanceren, zijn Duitsland, Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

Advertentie – lees hieronder verder

De meerderheid van de resterende landen zullen tegen eind 2017 of ten laatste 2018 worden bediend in functie van de productieverhoging. Opel wil de kalender echter wel aanpassen als een land plots aantrekkelijker wordt voor elektromobiliteit. Dan kan bijvoorbeeld door politieke veranderingen.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie