Actualiteit

Ouders kunnen voortaan ‘rijschoolwagen’ huren

Geschreven door Joris Bosseloo | 30/01/2019

Niet elke mama of papa is even opgezet met het idee om hun kinderen met de (dure) wagen van het gezin te leren rijden. Bovendien beschikken veel nieuwe modellen over een automaat en in België oefen je voorlopig toch maar beter nog een tijdje met een manuele versnellingsbak. De oplossing? Een exemplaar zoals eentje van de autorijschool huren: een ‘rijschoolwagen’.

De start-up  is een initiatief van de (Royal Automobile Club of Belgium) en verhuurt speciaal uitgeruste en verzekerde auto’s. Met speciaal uitgerust bedoelen we dat de -modellen in kwestie voorzien zijn van extra snufjes die een rij-instructeur nodig heeft om zijn of haar werk naar behoren uit te kunnen oefenen. Denk maar aan bijkomstige pedalen en een een achteruitkijkspiegel erbij.

Zo’n ‘rijschoolauto’ een uurtje huren, kost € 15. In die prijs zit de nodige brandstof en verzekering. Voor ouders die zelf niet over een (geschikte) wagen beschikken, kan deze formule een geknipte oplossing zijn om hun zoon- of dochterlief alsnog zelfs de kneepjes van “het vak” aan te kunnen leren.

Trefwoorden

Lees ook