Actualiteit

Polestar Space in Brussel: Kijken mag, kopen niet

Bij wie Polestar geen belletje doet rinkelen: ooit was dit een Volvo-preparateur die in 2015 door het Zweedse merk werd opgekocht. Tegenwoordig noemt Polestar zichzelf een onafhankelijk merk dat uitsluitend razendsnelle elektrische auto’s verkoopt.

Geschreven door Joris Bosseloo | 30/07/2020

Net zoals alle andere automerken beschikt Polestar over eigen showrooms. De eerste van de Benelux heeft vorige week zijn deuren geopend in Brussel. Hét grote verschil met andere fabrikanten is dat Polestar auto’s enkel online verkoopt. Je kan dus gerust een zogenaamde ‘Polestar Space’ binnenwandelen en er nieuwe automodellen bewonderen (dat zijn er inmiddels twee, de ‘1’ en de ‘2’), maar effectief een wagen bestellen, kan alleen online. Je kan met andere woorden geen exemplaar op voorraad kopen.

Waarom?

In een Polestar Space kunnen potentiële klanten om informatie vragen aan zogeheten productexperts én je kan er een testrit maken met een nieuwe vierwieler. Ben je vervolgens bereid om een Polestar te kopen, dan moet je online je aanvraag doen. Volgens het merk is dit een manier om opdringerige verkopers uit te sluiten, want er zijn gewoonweg geen verkopers. Van commissie op een verkochte Polestar is dan ook geen sprake. Verkochte wagens worden trouwens thuis of op kantoor geleverd.

En wat met onderhoud en reparaties?

Dat gebeurt door zogeheten Polestar Service Partners: Volvo-verdelers die een speciale opleiding hebben genoten. In Brussel moet je daarvoor bij Sterckx-De Smet zijn. En je hoeft als klant niet eens tot daar te rijden. Je Polestar wordt telkens netjes opgehaald en weer afgeleverd.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook