Actualiteit

Politie van Aalter gebruikt Skoda Octavia RS

Nee, de Skoda Octavia die u achtervolgt is niet ontstaan in de verbeelding van een tuningfanaat. Het is de jongste dienstwagen van de politiedienst van Aalter. De “doos” die op de motorkap staat, is een herkenningssysteem voor de nummerplaten van andere weggebruikers. Kortom, als u wat op uw kerfstok hebt, ontsnapt u niet aan deze Skoda.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 4 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze Octavia heeft uiteraard geen zuinige TDI dieselmotor onder de kap maar wel de krachtigste benzinemotor uit het gamma. Het gaat om een viercilinder turbomotor die 220 pk en 350 Nm levert. Dankzij die motor spurt deze Octavia in 6,8 seconden naar 100 km/u en haalt hij met gemak een topsnelheid van 248 km/u.

De andere troef van deze wagen is het ANPR-systeem (Automatic Number Plate Recognition). Met die technologie kan de wagen automatisch nummerplaten controleren. Een en ander gebeurt al rijdend !

Advertentie – lees hieronder verder

Porsche 918 Spyder voor de politie van Dubai

Het systeem wordt verbonden met de politiedatabase. Op die manier kunnen de inschrijvingsgegevens onmiddellijk met de observatie worden vergeleken. Wanneer het systeem een voertuig detecteert dat niet verzekerd of gestolen blijkt, zijn de agenten meteen op de hoogte. Die laatsten kunnen het voertuig meteen controleren en desnoods achtervolgen.

Laat ons hopen dat de agent aan het stuur niet wordt gehinderd door het imposante apparaat dat op de motorkap werd gemonteerd. Met deze uitrusting is deze Octavia RS ruim 85.000 euro waard.

Gelooft u dat een dergelijk politievoertuig echt nuttig kan zijn ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon