Actualiteit

PSA komt met hybride en elektrisch gamma vanaf 2020

Carlos Tavares, de CEO van Citroën, Peugeot en DS deed tijdens de jaarvergadering van de groep PSA enkele beloftevolle onthullingen. Zo kregen we te horen dat de groep uiterlijk tegen 2020 over een breed gamma elektrische voertuigen van de tweede generatie zal beschikken.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 10 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Over de wagens zelf gaf de grote baas aan dat ze een grotere autonomie maar vooral een meer betaalbaar prijskaartje zullen hebben dan de producten van de concurrentie. Carlos Tavares was duidelijk erg zeker van zijn zaak. Hij voegde er aan toe dat de toekomstige elektrische modellen uitstekende prestaties zullen leveren en op die manier de lat ook voor de concurrentie hoger zullen leggen.

Er was ook nog ander nieuws want Carlos Tavares stelde ook dat de PSA groep in de loop van 2019 andermaal een hybride wagen zal lanceren. Onder de motorkap van die wagen zal men een benzinemotor combineren met een elektrische aandrijving. Deze wagen zal bovendien een nieuw platform gebruiken dat later voor de opvolgers van de Peugeot 508 en de Citroën C5 zal worden gebruikt.

Advertentie – lees hieronder verder

Wie nauwkeurig luisterde begreep dat deze hybride aandrijflijn zal debuteren in een topmodel maar welke wagen dat zal worden, werd nog niet bekend gemaakt. Hij liet ook niet in zijn kaarten kijken wat betreft de overige nieuwe technologieën die er zitten aan te komen. De topman gaf nog wel mee dat PSA vandaag veel testwerk verricht met de brandstofcel en dat die misschien op termijn kan worden gebruikt. We kijken er alvast naar uit !

Denkt u dat de PSA groep dergelijke ambitieuze projecten kan realiseren ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon