Actualiteit

Rijden met Twizy vanaf 14 jaar!

Het is mogelijk dat binnen enkele maanden de wettelijke leeftijd om een lichte gemotoriseerde vierwieler te besturen wordt verlaagd. Nu is dat 16 jaar, maar het zou 14 jaar kunnen worden. Hiermee zou België op dezelfde lijn komen als de andere Europese landen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 27 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Met dit nieuws is er natuurlijk een constructeur die begint te gniffelen. De meeste ouders zien namelijk hun kroost liever niet op een scooter rijden omwille van het gevaar. En daarvoor biedt Renault een gepaste oplossing met een model in zijn gamma dat perfect aan deze reglementering voldoet en toch extra veiligheid biedt.

De lichte gemotoriseerde vierwieler is de Renault Twizy in de versie Life 45. Dit elektrisch voertuig is beperkt tot 45 km/u en mag bestuurd worden met een ‘scooterrijbewijs’ A3.

Advertentie – lees hieronder verder

Weet dat de Twizy twee passagiers kan vervoeren en ook is uitgerust met een veiligheidscel, dubbele gordels, een airbag en schijfremmen. Renault haalt aan dat de besturing dichter bij autorijden ligt en dus een ideale voorbereiding vormt voor de opleiding van jongeren in het verkeer. Een sterk marketingargument, niet?

Wanneer België zal voldoen aan de richtlijnen, zal Renault wel niet de enige constructeur op de markt zijn, want deze reglementering slaat ook op andere producenten van auto’s die zonder rijbewijs bestuurd mogen worden. Weldra mogen we dus aan de schoolpoorten een vloot wagentjes van Renault, Ligier, Aixam, Microcar en Châtenet verwachten.

En bent u voorstander van deze nieuwe reglementering?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon