Actualiteit

Roland D’Ieteren overleden aan Covid-19

Geschreven door Nicolas Joannes, foto: Belga | 11/12/2020

Roland D’Ieteren leidde van 1972 tot zijn pensioen in 2016 het familiebedrijf D’Ieteren, een zeer belangrijke speler op de Belgische automomarkt. De doodsoorzaak zou volgens La Libre het coronavirus zijn.

Roland D’Ieteren was van de zesde generatie van het familiebedrijf die een gigantische autogroep is geworden en waarvan de oorsprong teruggaat tot 1805. Roland D’Ieteren heeft 30 jaar aan het hoofd van de eerste Belgische auto-importeur gestaan als gedelegeerd bestuurder en 42 jaar als voorzitter van de raad van bestuur. Hij was verantwoordelijk voor de aankoop van 60% van de aandelen van het autoverhuurbedrijf Avis Europe in 1989 en van de overname van de groep Belron, eigenaar van Carglass, 10 jaar later. D’Ietereen is echter vooral bekend geworden als importeur van modellen van de VW, Seat, Skoda, Audi en Porsche.

Bij zijn pensionering in 2016 droeg de zopas overleden man dan de teugels van het bedrijf over aan zijn enige zoon, Nicolas. Vorig jaar nam Roland D’Ieteren de 26ste plaats in op de lijst van de meest gefortuneerde van België, met een kapitaal dat op 1,1 miljard euro wordt geschat.

Trefwoorden

Lees ook