Actualiteit

Skoda bouwt 7.000 nieuwe oplaadpunten

Geschreven door Belga | 19/03/2019

Skoda gelooft in elektrische mobiliteit en wil wat dat betreft in zijn thuisbasis de daad bij het woord voegen. Daarom zal de Tsjechische constructeur in en rond de drie productiesites in Tsjechië tegen 2025 ruim 7.000 bijkomende oplaadpunten voorzien.

Laadinfrastructuur is de sleutel om elektromobiliteit breed te kunnen uitrollen. Tal van autoconstructeurs hebben nu al een beperkt aanbod maar vanaf 2020 zal het aanbod van elektrische modellen danig groeien, ook en vooral in de Volkswagen groep met dank aan het modulaire MEB-platform dat enkel is bedoeld voor zuiver elektrische modellen. Skoda zal overigens nog dit jaar twee modellen met elektroaandrijving op de markt brengen. Het gaat om de plug-in hybride versie van de grote Superb en een 100% elektrisch aangedreven variante van de compacte CITIGO. Op dit ogenblik voert Skoda reeds tests uit met 300 laadstations.

De 7.000 bijkomende laders zullen worden gemonteerd in en rond de drie Skoda-sites van Mladá Boleslav, Kvasiny en Vrchlabí. De laadstations zijn bedoeld voor de auto’s in de fabriek en er wordt ook laadinfrastructuur voorzien op de personeelsparking. Het gaat zowel over snelle DC-laders (gelijkstroom) als de minder krachtige AC-laders (wisselstroom). Deze elektrische infrastructuur is goed voor een investering van 32 miljoen euro. Ondertussen genoten reeds 11.000 Skoda-medewerkers een opleiding over elektrische mobiliteit.

Trefwoorden

Lees ook