Actualiteit

Skoda Octavia in 2020: hybride, sportief en… sexy?

Bij Skoda willen ze momenteel volop de aandacht afleiden naar de nieuwe Scala, een compacte middenklasser die de Rapid Spaceback vervangt. Al zal het evenmin nog heel lang duren alvorens de huidige Octavia een wissel van de wacht krijgt…

Geschreven door Joris Bosseloo | 17/01/2019

Volgens de doorgaans zeer goed geïnformeerde journalisten van het Engelse magazine Auto Express zullen we nog tegen het einde van dit jaar geconfronteerd worden met een gloednieuwe Skoda Octavia, de 4de generatie dus.

Het zou de bedoeling zijn om die nieuwe Octavia nog wat hoger op de ladder te krijgen. Skoda wil met andere woorden een groot verschil met zowel de Scala aan de budgetkant en de Superb aan premiumzijde. Het design wordt ook belangrijker. Waar de huidige Octavia er eerder burgerlijk uitziet, moet de volgende generatie in de eerste plaats sexy worden. Denk dus maar aan een schuiner aflopende daklijn om dat immer gewilde coupé-effect op te wekken. Al moeten de designers er natuurlijk ook op toezien dat de Octavia een handige muilezel blijft. In de wandelgangen wordt gesproken van 600 liter koffervolume. Da’s veel.

En wat met de motoren? Reken op een 1.0 TSI, een 1.5 TSI en een 2.0 TSI voor wie op benzine wil rijden en op een 1.6 TDI en een 2.0 TDI voor de dieselliefhebbers, waarvan het aantal tegenwoordig een pak lager ligt dan vroeger. De sportiefste variant zal opnieuw RS heten (260 pk!) en er worden ook verschillende hybrides verwacht, zowel gewone als ‘plug-ins’.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook