Actualiteit

Smart omgebouwd tot trein

Je zou kunnen denken dat het om een aprilvis gaat maar dit te gekke project is écht ! Het werd zelfs door Smart zelf gerealiseerd. De constructeur had het lumineuze idee om een ultiem voertuig te ontwikkelen dat je voor woonwerk verkeer kan inzetten : de Smart Forrail.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 2 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze conceptwagen die lijkt op een hersenspinsel van een designer is in staat om op de openbare weg te rijden maar ook op en spoorrail ! Dankzij de aangepaste wielen kan deze Smart Forrail op conventionele sporen rijden zodat dit als het ware een individuele trein is. Deze vierzitter conceptwagen biedt zijn inzittenden de mogelijkheid om tussen de woonplaats en het werk te pendelen.

Om het voertuig aan de sporen aan te passen, werd hij onder handen genomen bij de gespecialiseerde firma Interfleet. Dit bedrijf dat zich dagdagelijks bezighoudt met 70 ton zware en door 16 liter grote diesels aangedreven treinstellen, werkte gedurende 6 maanden om de Smart Forfour om te toveren in een Smart Forrail.

Advertentie – lees hieronder verder

De gewone velgen werden vervangen door gietijzeren exemplaren die 80 kg per stuk wegen ! Dat vergde aluminium verstevigingen die door de verantwoordelijken van het project op de bestaande structuur werden gelast. Men moest ook een systeem voorzien om de stuurinrichting te blokkeren want een stuur heb je niet nodig eens je op rails rijdt.

De bedoeling van deze concept is om de Smart Forfour te promoten aan de overkant van het Kanaal. Deze Forrail heeft inmiddels al een ritje van 15 km gemaakt in Zuid-Engeland op een kleine spoorweg van een toeristentreintje.

Gelooft u dat deze Smart een alternatief kan zijn voor Belgische pendelaars ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon