Actualiteit

Straatgevechten door brandstofcrisis in het VK (+ video)

In het Verenigd Koninkrijk woedt momenteel een heuse brandstofcrisis. Dit resulteert in lange wachtrijen aan de pomp, maar ook in gevechten tussen autobestuurders. “Het Wilde Westen van Europa”, koppen Britse tabloids.

Geschreven door Joris Bosseloo | 28/09/2021

Twee derde van de Britse tankstations zit momenteel zonder brandstof. Volgens de Britse regering is er wel voldoende van in stock, maar zijn er niet voldoende vrachtwagenchauffeurs om voor snelle leveringen te zorgen. Deze tekorten hebben de afgelopen dagen voor heuse stormloop aan de pomp gezorgd. Mensen willen benzine en diesel kunnen tanken en zijn bereid om daar urenlang voor aan te schuiven… of te vechten.

Verschillende zware incidenten

street fight

Ze duwen en trekken, maken elkaar uit en sommigen gaan elkaar zelfs fysiek te lijf. Er werd al melding gemaakt van een met een mes gewapende man aan een pompstation in Zuid-Londen die na enkele bedreigingen werd aangereden, van een gevecht tussen twee vaders en hun zonen in Sussex en van een bestelwagen in Portsmouth die met stenen werd bekogeld. Deze en nog tal van andere incidenten zijn ontstaan nadat bekend raakte dat het land met een acuut brandstoftekort zit.

Op het internet circuleren verschillende foto’s en video’s van choquerende gebeurtenissen die al hebben plaatsgevonden.

“De regering slaapt verder”

Engelse inwoners wijzen massaal met een beschuldigende vinger naar de regering en in het bijzonder naar Boris Johnson, de premier van het VK. Men heeft beslist om het leger niet in te zetten teneinde de gemoederen te bedaren, wat door velen niet in dank wordt afgenomen.

“De veiligheid van de burgers komt in het gedrang en de regering slaapt rustig verder“, zo klinkt het vanuit verschillende kritische hoeken.

“Nog een dag of twee”

Volgens de Britse overheid zou de brandstofcrisis binnen een dag of twee voorbij zijn, een stelling die lang niet door iedereen wordt geloofd, zeker nu blijkt dat zelfs olietankers een tekort aan brandstof hebben.

Beelden: The Independent / YouTube

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's