Actualiteit

SUV, break of monovolume: maak de juiste keuze…

De juiste koetswerkvorm voor je toekomstige auto bepalen, is een keuze waar je niet licht over mag gaan. Hulp nodig? We overlopen snel de voordelen van elk type…

Geschreven door Joris Bosseloo | 09/10/2018

SUV’s zijn hipper dan hip, dus voor wie dat belangrijk vindt – en dat zijn er veel – is de keuze snel gemaakt. Toch loont het de moeite om de alternatieven te bekijken.

Een break?

Een lage instap, akkoord, maar ook een laag zwaartepunt, een betere aerodynamica en bijgevolg een meer dynamisch rijgedrag gekoppeld aan een lager verbruik dan een SUV of monovolume. Bovendien is een break ruim en ligt de laaddrempel niet te hoog.

Een monovolume?

Véél plaats, niet zelden genoeg om 7 personen te vervoeren en beter geschikt om vol te laden dan een SUV. Net als bij een break, ligt de laaddrempel op een aanvaardbare hoogte.

… of toch een SUV?

Een SUV is stoer, heeft een gemakkelijke instap en biedt een veiligheidsgevoel dat je niet in een break of monovolume ervaart. Anderzijds ligt het zwaartepunt hoger, net als het verbruik (toch ten opzichte van een break) en je moet al over een uit de kluiten gewassen exemplaar beschikken om van veel binnenruimte te kunnen spreken.
Je keuze gemaakt?

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook