Actualiteit

SUV, break of monovolume: maak de juiste keuze…

Geschreven door Joris Bosseloo | 09/10/2018

De juiste koetswerkvorm voor je toekomstige auto bepalen, is een keuze waar je niet licht over mag gaan. Hulp nodig? We overlopen snel de voordelen van elk type…

SUV’s zijn hipper dan hip, dus voor wie dat belangrijk vindt – en dat zijn er veel – is de keuze snel gemaakt. Toch loont het de moeite om de alternatieven te bekijken.

Een break?

Een lage instap, akkoord, maar ook een laag zwaartepunt, een betere aerodynamica en bijgevolg een meer dynamisch rijgedrag gekoppeld aan een lager verbruik dan een SUV of monovolume. Bovendien is een break ruim en ligt de laaddrempel niet te hoog.

Een monovolume?

Véél plaats, niet zelden genoeg om 7 personen te vervoeren en beter geschikt om vol te laden dan een SUV. Net als bij een break, ligt de laaddrempel op een aanvaardbare hoogte.

… of toch een SUV?

Een SUV is stoer, heeft een gemakkelijke instap en biedt een veiligheidsgevoel dat je niet in een break of monovolume ervaart. Anderzijds ligt het zwaartepunt hoger, net als het verbruik (toch ten opzichte van een break) en je moet al over een uit de kluiten gewassen exemplaar beschikken om van veel binnenruimte te kunnen spreken.
Je keuze gemaakt?

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Renault Espace nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Renault Espace Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Renault Espace met opties en standaarduitrusting

ALPINE

Renault

ALPINE

Vanaf € 55.000

CAPTUR

Renault

CAPTUR

Vanaf € 22.475

CLIO

Renault

CLIO

Vanaf € 19.800

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Renault Espace

Onze partners