Actualiteit

Tesla Model S: 0-100 km/u in ongeveer 2 seconden?

Het vermogen van de nieuwe Tesla Model S Plaid om in minder dan twee seconden van 0 naar 96 km/u te accelereren (het Amerikaanse “equivalent” van de 0-100 km/u-sprint), is blijkbaar alleen onder bepaalde omstandigheden mogelijk.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 23 jun. 2021 | Leestijd: 2 min

In de Verenigde Staten rolt de Tesla Model S Plaid uit de fabriek te verlaten en vinden de eerste tests van journalisten plaats. Zijn willen natuurlijk nagaan of het beloofde acceleratierecord (in 1,99 seconden van 0 naar 60 mph of 96 km/u) effectief haalbaar is. Het antwoord is ja, maar enkel onder bepaalde voorwaarden.

Jachtluipaardpositie

Allereerst is er de startpositie die in acht moet worden genomen. Bij MotorTrend halen ze een hele procedure aan die moet worden gevolgd: de rem ingedrukt houden en tegelijkertijd het gaspedaal enkele seconden intrappen. Wie dat doet, zal merken dat de voorkant zal zakken zodat de Model S Plaid een soort van luipaardpositie aanneemt – om sneller uit de startblokken te schieten dus.

Advertentie – lees hieronder verder

Speciaal asfalt

Daarnaast wordt vereist dat de banden een burnout moeten doormaken om ze helemaal warm te krijgen. Het gaspedaal flink moet flink worden ingetrapt om ze “schoon” te maken. Nog opvallender is dat deze recordversnelling alleen kan worden bereikt op een speciaal geprepareerd asfalt.

Belofte gehouden?

Na de bovenstaande stappen te hebben uitgevoerd, is MotorTrend er effectief in geslaagd om de door Tesla beloofde sprinttijd te halen. De journalist deed zelfs beter dan de opgave (een tiende sneller, dus 1,98 in de plaats van 1,99 seconden). Weet echter dat de Model S Plaid ook zonder deze omslachtige procedure een razendsnelle tijd neerzet: amper 2,28 seconden…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon