Actualiteit

Test Aankoop: “Deze modellen (van de VW-groep!) zijn het minst betrouwbaar”

Geschreven door Joris Bosseloo | 14/01/2020

Volgens een enquête van Test Aankoop afgenomen bij meer dan 40.000 Belgische autobezitters zijn auto’s uit Japan en Zuid-Korea over het algemeen “betrouwbaar” tot “zeer betrouwbaar”. Opvallend is dat de drie laagste betrouwbaarheidsscores voor benzinemodellen van de VW-groep werden opgetekend.

Het hoogst genoteerde merk is niet verwonderlijk Lexus, gevolgd door Porsche en Toyota. De laatstgenoemde constructeur komt zelfs in elke top 10 voor als we de verschillende modellentypes bekijken. Mazda en Suzuki scoren eveneens hoog, net als Honda, Subaru, Daihatsu en Mitsubishi, en ook de meeste eigenaars van Zuid-Koreaanse wagens (van Kia, Hyundai en SsangYong) zijn over het algemeen zeer tevreden.

En Europese merken?

Hoewel Porsche zeer betrouwbaar blijkt, geldt dat niet voor alle andere merken van het oude continent. Volgens Test Aankoop hebben Renault, Opel, Volvo, Seat, Citroën, Peugeot, Fiat en Alfa Romeo nog steeds lessen te trekken van met name de Japanners. De Duitse premiummerken Audi, BMW en Mercedes brengen het er gelukkig beter vanaf, maar dat mag ook gezien hun hogere prijskaartjes.

VW en benzine, geen goed idee?

De drie laagste betrouwbaarheidsscores vielen in het kamp van de VW-groep, specifieker bij de Seat Ibiza, de Seat Arona en de VW Polo, toch wel een verrassing. “We gaan D’Ieteren (de Belgische importeur van de merken van de VW-groep, nvdr.) contacteren in de hoop een verklaring te krijgen”, aldus een woordvoerder van de consumentenorganisatie.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Polo nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Polo Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Volkswagen Polo met opties en standaarduitrusting

ARTEON

Volkswagen

ARTEON

Vanaf € 42.710

CADDY

Volkswagen

CADDY

Vanaf € 19.730

E-UP!

Volkswagen

E-UP!

Vanaf € 22.950

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Volkswagen Polo

Onze partners