Tips om het maximale te halen uit uw proefrit

En daar sta je dan bij de particuliere autoverkoper. Voor je prijkt de potentiële nieuwe bolide. Aan de buitenkant ziet deze tweedehands auto er prima uit, maar is hij het ook echt? De verkoper staat klaar om  de sleutels te overhandigen, want je mag deze wagen eerst uitproberen. Maar hoe weet je of dit echt een goede auto is? Waar moet je op letten tijdens de proefrit? Doordat je bij het verkopen van je auto meestal geen garantie krijgt, is het extra belangrijk om de auto goed te testen tijdens de testrit. Hier is een leidraad, waardoor je weet hoe je het aan moet pakken. 

Gepubliceerd op 24 juni 2016
Leestijd : 2 min

Partagez

Voordat u met de testrit van uw droomauto begint

Hoe mooi een auto er ook uitziet, het gaat om meer dan alleen het uiterlijk. Om daar het beste over te kunnen oordelen, is het een goed idee om meerdere auto's uit te proberen. Zo kun je een betere vergelijking maken. Zit er een verkoper tussen die geld vraagt voor de proefrit, dan hoef je dat niet te accepteren. Je dient toch te weten hoe de tweedehands wagen rijdt, voordat je hem aanschaft? Neem ook een vriend of vriendin mee als je een auto gaat kopen. Het liefste natuurlijk een met verstand van auto's, maar zo niet, dan zullen twee nog altijd  meer zien dan één. Daarbij helpt het om sterker in je schoenen te staan als het op onderhandelen aankomt. Maar het beste is, om daar eerst nog even over na te denken. Door de testrit wordt je misschien erg enthousiast en laat u zich meeslepen. Een nachtje slapen geeft dan misschien toch de nodige afstand om zakelijk te blijven tijdens de onderhandelingen.

Zet de ogen, oren, neus open en steek de voelsprieten uit

Tijdens de proefrit is het belangrijk om alle zintuigen te gebruiken. Ga daarvoor tijdens de proefrit zowel in de bebouwde kom rijden als op de snelweg. Neem een verkeersdrempel en trap de wagen even op zijn staart op de snelweg. Zo kunnen de veringen getest worden en merk je of de auto geen trillingen krijgt op hoge snelheden. Ontdek ook of de wagen snel genoeg optrekt, hoe de wegligging is en of hij licht genoeg stuurt. Draai daarvoor ook een paar rondjes in beide kanten op bijvoorbeeld een leeg parkeerterrein. Rem daar ook een paar keer goed. Qua gehoor let je op gekraak, gepiep en gerammel. Niet alleen van de motor en de carrosserie, maar ook van het stuur en het interieur. Deze geluiden kunnen namelijk door mankementen en slijtage veroorzaakt worden. Met de neus kun je ontdekken of de airconditioning en verwarming fris ruiken en of de motor geen rare luchtjes uitstoot. Qua zicht kun je eenvoudig beschadigingen bespeuren, zoals barstjes en sterretjes op de voorruit.

Er valt dus heel wat te leren over je toekomstige tweedehands auto tijdens een proefrit. Zeker doen dus!

Advertentie – lees hieronder verder

 

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.