Actualiteit

Volkswagen vernieuwt Tiguan

Geschreven door Belga | 06/07/2020

Volkswagen komt met een update voor de Tiguan. VW’s compacte SUV is een succesvol model, want wereldwijd is het de bestverkopende Volkswagen en binnen Europa voert hij het SUV-segment aan. VW lanceert een plug-in hybride aandrijving en er komt ook een bijzonder krachtige topversie.

Optisch herken je de vernieuwde Tiguan aan het radiatorrooster zodat de neus van de compacte SUV beter aansluit bij de rest van de VW-line-up. Deze vormtaal werd overigens ingezet met de actuele Touareg en uiteraard de nieuwste Golf 8. VW monteert ook ledlichttechnologie rondom en centraal op de achterklep leest men de naam TIGUAN.

De grootste veranderingen zitten onderhuids, te beginnen met een nieuw gamma motoren waar ook een plug-in hybride motorisatie wordt voorzien. Die heeft een systeemvermogen van 245 pk en maakt gebruik van de 1.4 TSi benzinemotor in combinatie met een elektromotor. Het zuiver elektrische rijbereik bedraagt 50 km. De nieuwe topversie van de Tiguan is de ‘R’-versie met een tweeliter TFSI die tot 320 pk levert.

Binnenin zet de Tiguan voornamelijk in op bijkomende connectiviteit. De VW biedt oplossingen voor iedereen dankzij het MIB3-platform dat compatibel is met Apple CarPlay, maar eveneens werkt met Android Auto.

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Tiguan nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Tiguan Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Volkswagen Tiguan met opties en standaarduitrusting

ARTEON

Volkswagen

ARTEON

Vanaf € 37.720

CADDY

Volkswagen

CADDY

Vanaf € 19.730

CROSS UP!

Volkswagen

CROSS UP!

Vanaf € 14.990

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Volkswagen Tiguan

Onze partners