Actualiteit

Volvo S60 : dit is de volgende dienstwagen van onze politiediensten

Eind april werd in Kortrijk een veeleer bijzondere beurs georganiseerd. Op de beurs werden alle professionals en leveranciers samengebracht die politie- en andere interventievoertuigen leveren. Het spreekt dat de vlootverantwoordelijken van heel wat politiecorpsen van ons land hier enkele leerrijke uren hebben beleefd.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 5 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Op deze beurs kon men alle nieuwe gadgets ontdekken die op de markt beschikbaar zijn. Er stonden ook enkele gloednieuwe interventiewagens voor onze superhelden. Volvo toonde er bijvoorbeeld een zwarte S60 met de benaming “Securoad”.

Op het eerste zicht ziet deze Volvo er uit als elke andere S60. Onder dat eerder banale uiterlijk gaat evenwel flink wat hightech schuil. De wagen beschikt over een arsenaal camera’s die alles in de gaten houden. De vier perifere camera’s kunnen nummerplaten scannen en er zijn ook twee camera’s die het verkeer filmen. De wagen beschikt ook over een performante computer die de beelden verwerkt en via een snelle internetverbinding doorstuurt naar het commissariaat.

Advertentie – lees hieronder verder

Politie van Aalter gebruikt Skoda Octavia RS (04-02-15)

Deze Volvo – met een prijskaartje van 125.000 euro – weet binnen de kortste keren of een voertuig geseind staat en of de bestuurder nog boetes moet betalen. Mocht uit de data blijken dat de wagen gestolen is, kan het patrouillerende team het gestolen voertuig ook moeiteloos onderscheppen want deze S60 heeft 304 pk aan boord en haalt een topsnelheid van 250 km/u.

Vindt u dat onze ordehandhavers een dergelijke Volvo S60 nodig hebben ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon