Actualiteit

VW ID.3 R: een sportieve… elektrische wagen ?

Geschreven door Maxime Pasture | 02/07/2020

Het nieuws is officieel : VW en zijn sportafdeling « R » bestuderen ernstig de mogelijkheden om een superpotente versie van de ID.3 op de markt te brengen in 2024.

De VW ID.3 luidt de elektrische revolutie in bij Volkswagen. Na het oplossen van enkele softwareproblemen ging de productie van het model intussen van start en verschijnen de eerste exemplaren in september bij de verdelers. En om de buzz rond dit cruciale model nog wat verder aan te wakkeren is er reeds sprake van een sportieve versie die uit de ateliers van de « R »-afdeling zal rollen.

Een link met de ID.R proto

Frank Welsh, verantwoordelijke voor research en ontwikkeling bij VW, stelt : « Het idee bevalt me, maar we moeten natuurlijk nagaan of de markt rijp is voor zo’n model  ». Het project ligt dus ter discussie op de tafel. Voor VW zou de lancering van een sportieve ID.3 toelaten de geweldige prestaties van het ID.R prototype (dat records behaalde op Pikes Peak en de Nordschleife) nog eens in de kijker te plaatsen en een elektrische wagen van meer dan 300 pk aan te bieden (terwijl de ID.3 piekt op 204 pk).

 

Bent u trouwens klaar voor deze elektrische « super GTI »? Noteer hierbij dat de ID.3 op de achterwielen wordt aangedreven en dat de ID.3 R ook van deze architectuur zal gebruik maken…

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Volkswagen met opties en standaarduitrusting

ARTEON

Volkswagen

ARTEON

Vanaf € 37.720

CADDY

Volkswagen

CADDY

Vanaf € 19.730

CROSS UP!

Volkswagen

CROSS UP!

Vanaf € 14.990

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Volkswagen

Onze partners