Actualiteit

Wordt de Lister Lightning de snelste SUV ter wereld?

Nu zowel Ferrari als Lamborghini (met de Urus) al aanspraak hebben gemaakt op de titel “snelste SUV ter wereld”, komt er een nieuwe concurrent uit het niets die ook maar wat graag dit kroontje wil hebben: het gaat om de Lister Lightning.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 5 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

Lister is een Britse tuner van racewagens die eind jaren tachtig ook constructeur werd met het model Storm, dat destijds een bescheiden succes kende. Het merk verdween van de radar maar enkele weken geleden gaf het andermaal een teken van leven met de onthulling van de Thunder. Dat is een bijzonder gespierde versie van de Jaguar F-Type. De constructeur trekt eerstdaags het doek van de Lightning, een oefening op basis van de F-Pace SUV.

Deze laatste kan rekenen op dezelfde verbeteringen als de coupé, te beginnen met een doorgedreven aanpassing van de motor, waardoor hij krachtiger wordt dan de 641 pk die de Lamborghini levert. Op die manier zou de Brit ook wel eens een hogere topsnelheid kunnen realiseren dan de 260 km/u van de Italiaan.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze drie kandidaten moeten in de toekomst ook rekening houden met de F-Type SVR die eind dit jaar wordt verwacht. Deze SVR zal de 5.0 V8 met Supercharger in het vooronder hebben.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon