Wordt de volgende Jaguar F-Type een vermomde BMW i8?

Afgelopen juni kondigden BMW en Jaguar een samenwerkingsverbond aan, onder andere op het gebied van elektrificatie. Gezien de laatste uitspraken van Ian Callum, ex-designer bij Jaguar, verwachten we een F-Type 2.0 met de architectuur van een… BMW i8!

Wordt de volgende Jaguar F-Type een vermomde BMW i8?

D

TEST Jaguar F-Type SVR: bijzonder verslavend
et de Jaguar C-X75 nog een belletje rinkelen? Dat studiemodel met de motor achter de zetels (een hybride!) werd in 2010 op de Autosalon van Parijs voorgesteld ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Jaguar en was ook in de James Bond-film Spectre te zien. Nooit geproduceerd omwille van financiële redenen, is die C-X75 (zie foto onder) plots weer relevant, in die zin dat Ian Callum zopas heeft verkondigd dat de volgende Jaguar F-Type er heel wat overeenkomsten mee zal hebben.

Aan Autocar verklaarde de ex-Jaguar-medewerker dat de kans groot is dat het merk voor de architectuur van de BMW i8 zal kiezen. Die hybride-sportwagen laat zich door een combinatie van een elektromotor en een driecilinder turbo op benzine aandrijven. Het chassis van de BMW i8 zou niet worden overgenomen. Weet trouwens dat er geen tweede generatie van die Duitser op de planning staat…