Actualiteit

Wordt de volgende Jaguar F-Type een vermomde BMW i8?

Geschreven door Maxime Pasture | 25/09/2019

Afgelopen juni kondigden BMW en Jaguar een samenwerkingsverbond aan, onder andere op het gebied van elektrificatie. Gezien de laatste uitspraken van Ian Callum, ex-designer bij Jaguar, verwachten we een F-Type 2.0 met de architectuur van een… BMW i8!

Doet de Jaguar C-X75 nog een belletje rinkelen? Dat studiemodel met de motor achter de zetels (een hybride!) werd in 2010 op de Autosalon van Parijs voorgesteld ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Jaguar en was ook in de James Bond-film Spectre te zien. Nooit geproduceerd omwille van financiële redenen, is die C-X75 (zie foto onder) plots weer relevant, in die zin dat Ian Callum zopas heeft verkondigd dat de volgende Jaguar F-Type er heel wat overeenkomsten mee zal hebben.

C-X75

Aan Autocar verklaarde de ex-Jaguar-medewerker dat de kans groot is dat het merk voor de architectuur van de BMW i8 zal kiezen. Die hybride-sportwagen laat zich door een combinatie van een elektromotor en een driecilinder turbo op benzine aandrijven. Het chassis van de BMW i8 zou niet worden overgenomen. Weet trouwens dat er geen tweede generatie van die Duitser op de planning staat…

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Jaguar F-Type nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Jaguar F-Type Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Jaguar F-Type met opties en standaarduitrusting

E-PACE

Jaguar

E-PACE

Vanaf € 36.050

F-PACE

Jaguar

F-PACE

Vanaf € 101.150

F-TYPE

Jaguar

F-TYPE

Vanaf € 141.130

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Jaguar F-Type

Onze partners