Auto-industrie

Belgische Renault 4 Club viert 60e verjaardag van R4

De R4 heeft meerdere generaties gediend. Het was destijds het model van Renault om de 2PK te counteren. Vandaag viert hij zijn 60ste verjaardag. De kaarsjes worden op 11 en 12 september uitgeblazen.

Geschreven door David Leclercq | 30/08/2021

60 jaar of drie keer 20 jaar, dat wordt gevierd. Het is de leeftijd van de Renault 4, een iconisch model van Renault. De R4 (ook wel 4L genoemd) werd gelanceerd in 1961 en was een populaire kleine auto met een eenvoudig en praktisch ontwerp. Het was ook de eerste voorwielaangedreven personenwagen van Renault, nadat deze techniek in 1959 voor het eerst op de Estafette opdook.

Onmiddellijk succes

De R4 was meteen een succes. Hij was meermaals het bestverkochte model in het Renault-gamma. En hij is eveneens de tweede bestverkochte Franse auto met meer dan 8,13 miljoen verkochte exemplaren van 1961 tot… 1992! Daarmee is de R4 intussen 60 jaar oud. Een uitstekende gelegenheid om hulde aan dit model te brengen en op deze mooie jaren terug te blikken. Hiervoor organiseert de Renault 4 Club van België op 11 en 12 september 2021 enkele festiviteiten in het Mahymobiles Museum in Leuze-en-Hainaut.

Zelf rijden

Om te herinneren aan de promotiecampagne van 1961 genaamd « Prenez le volant » (Neem het stuur), biedt de Belgische club de bezoekers een gratis rit in een Renault 4 aan door deel te nemen aan de actie « Reprenez le volant » (Terug achter het stuur)! De leden van de club stellen hun 4L ter beschikking voor een korte rit in de regio van Leuze. Een unieke kans om weer achter het stuur te kruipen en het gevoel te ervaren van een auto die vele automobilisten tientallen jaren geleden bezaten.

Vooraf inschrijven is verplicht en kan op de website van de club: www.r4l-club.be.  Nog een verrassing: de deelnemers krijgen ook korting op de toegang om de prachtige Mahy-collectie te bezoeken, die voor de gelegenheid is uitgebreid met enkele uiterst zeldzame Renaults 4.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook