Auto-industrie

Dacia Jogger: de nieuwe break met 7 zitplaatsen van Dacia

Dacia presenteert aanstaande vrijdag 3 september 2021 een gloednieuw model: de Jogger. Die kan tot 7 zitplaatsen bieden en wordt de vervanger van de Logan MCV.

Geschreven door David Leclercq | 30/08/2021

Dacia heeft zojuist een teaservideo gepost die de presentatie aankondigt op vrijdag 3 september 2021 van een gloednieuw model: de Jogger. Het merk doet helemaal niet geheimzinnig over de roeping van deze auto die zich vooral op gezinnen richt. Inderdaad, de Jogger zal naar verwachting de verouderde – maar zeker niet minder aantrekkelijke – Logan MCV vervangen, die zich onderscheidde door een gigantische binnenruimte en de aanwezigheid van 7 zitplaatsen.

Nieuwe naam

Dacia Jogger

Het feit dat de auto van naam verandert is niet zonder reden. Want door de naam Jogger te gebruiken, verwijst Dacia duidelijk naar zijn succesvolle SUV, de Duster, wiens naam ook op “er” eindigt. Op de teaser bemerken we ook heel goed de avontuurlijke kant die de link naar de Stepway-familie legt. De film toont ook enkele snufjes die op het model aanwezig zullen zijn, waaronder slimme dakdragers (opvouwbaar) en de zwenkende zijruiten achteraan.

7 plaatsen

Om de Logan MCV op te volgen en de gezinnen te bekoren, biedt de Jogger plaats aan maximaal 7 passagiers. En het lijkt erop dat de ruimte aan boord even royaal zal zijn. Er is echter geen afbeelding beschikbaar die een aanwijzing kan geven over de interieurruimte. Maar gezien de kostenbesparingsdrang bij Dacia, is de kans groot dat die identiek zal zijn aan die van de Sandero.

Welke motoren

Ook hierover werd nog geen informatie gelost. Maar we stellen ons voor dat, gezien zijn roeping en de grotere belasting die hij zal moeten ondergaan, de Jogger wellicht zal kunnen genieten van een viercilindermotor, wat momenteel niet het geval is met de Sandero (driecilinder). Vrijdag volgt meer nieuws met alle details van deze nieuwe Dacia!

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook