Auto-industrie

Deze Tata Punch kost slechts 5.700€ 

Tata, het moederbedrijf van Jaguar en Land Rover, introduceert een nieuwe goedkope auto op de Indiase markt. Dit keer is het een kleine crossover die slechts … 5.700 euro kost.

Geschreven door David Leclercq | 04/09/2021

Misschien herinner je je de Tata Nano nog, een kleine auto die tot 4 personen kon vervoeren voor een prijs buiten alle concurrentie: 2.000 €. Die Nano werd in 2008 gelanceerd, maar kon nooit overtuigen, waarschijnlijk omdat de te scherpe prijs het niet toeliet een degelijke auto te produceren. Voor Tata is de kleine stadsauto voor een spotprijs dus een droom gebleven.

Maar er is opnieuw hoop. Want wellicht met het concept (en de fouten) van de Nano in het achterhoofd, heeft Tata een nieuwe goedkope stadsauto ontwikkeld: de Punch, een kleine crossover van het formaat van een Suzuki Ignis of een Renault Kwid.

Niet elektrisch

De Punch is niet meer echt spotgoedkoop omdat hij nu wordt aangeboden voor een prijs van 5.700 euro. Deze positionering laat natuurlijk niet toe dat hij de recentste technologieën gebruikt, wat geen probleem is voor de Indiase markt waar hij zal worden verkocht, omdat de gebruikers daar op zoek gaan naar de goedkoopste en eenvoudigste auto. Uiteraard krijg je voor deze prijs geen elektromotor of batterij, de energietransitie is voor later. De Punch kan wel rekenen op een pittige 1,2 liter driecilinder.

Eenvoudig en (een beetje) digitaal

Op één vlak verrast de Punch: de kwaliteit van het plastic in het interieur lijkt zeer correct. Het is ook een verrassing dat de auto is gebaseerd op een moderne architectuur, Agile Light Flexible van Tata, een basis die ook enige elektronische uitrusting toelaat, zoals een volledig digitaal dashboard.

Dankzij dit platform bereikt ook de veiligheid een correct niveau. Althans in India, want in ons land zou veel van de verplichte veiligheidsuitrustingen alsnog niet gemonteerd kunnen worden. Maar die vraag rijst eigenlijk niet, want voor 5.700 euro vind je hier al heel degelijke tweedehandsauto’s op Gocar.be

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook