Auto-industrie

Ford Trucks opent webshop in België

Geschreven door Belga | 13/03/2021

Ford Trucks, een joint venture tussen Ford en zijn lokale Turkse partner Koç, opent een webwinkel voor vrachtwagens. Er werd een overeenkomst gesloten met de Kempense garage Herman Noyens, die zichzelf voortaan de officiële invoerder van Ford Trucks in België mag noemen.

zal voor het einde van dit jaar vijf verdelers tellen. De bouw van een nieuwe hoofdzetel in Turnhout gaat ook binnenkort van start en zou in het voorjaar van 2022 voltooid moeten zijn.

10 verkooppunten

Het is de bedoeling om in hetzelfde tijdsbestek 10 verkoop- en servicepunten op te zetten. “Het op duurzaamheid gebaseerde gebouw zal veel meer zijn dan alleen het hoofdkantoor,” beschrijft Nathalie Noyens, directeur van Ford Trucks Belgium. “Er komt een compleet belevingscentrum gericht op mobiliteitsoplossingen van de toekomst, zoals een opleidingscentrum waar ook externe bedrijven van kunnen profiteren, oplaadfaciliteiten voor elektrische voertuigen, enzovoort.”

5% van de Belgische markt

In de afgelopen drie jaar is het vrachtwagenmerk in 19 Europese landen gelanceerd. Ford Trucks wil binnen vijf jaar ongeveer 5% van de Belgische markt veroveren. Volgens de directie zullen op korte termijn ten minste 10 extra arbeidsplaatsen bijkomen, de arbeidsplaatsen die door de opening van sub-dealers ontstaan niet meegerekend.

Trefwoorden

Lees ook