Auto-industrie

Hyundai en Kia in zee met Nvidia

Hyundai en Nvidia hebben aangekondigd dat ze vanaf 2022 gaan samenwerken. Alle nieuwe modellen van de merken Hyundai, Kia en Genesis zullen met Nvidia-software worden uitgerust…

Geschreven door Belga | 22/11/2020

De samenwerking met Nvidia, de wereldleider op vlak van recreatief computergebruik, zal de Hyundai-groep in staat stellen een krachtige, geconnecteerde wereld aan te bieden voor alle voertuigen van de groep.

Toekomstige infotainmentsystemen die met Nvidia DRIVE werken, bevatten de hardware en de software voor audio, video, navigatie, telecommunicatie en kunstmatige intelligentie (AI). Het is de bedoeling om de Duitse premiummerken te evenaren of zelfs te overtreffen.

Hyundai Motor Group werkt sinds 2015 samen met Nvidia en het Nvidia DRIVE-platform en de infotainmentsystemen in de recente Genesis GV80 en G80 (die in Europa niet wordt gecommercialiseerd) zijn reeds gebaseerd op de Nvidia DRIVE-technologie. De twee spelers hebben ook al samengewerkt aan de ontwikkeling van een vernieuwend digitaal dashboard dat eind 2021 zal worden onthuld. Het Nvidia DRIVE-platform kan doorlopend geüpdatet worden, is energiezuinig en is inzetbaar voor een hele generatie nieuwe modellen.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook