Auto-industrie

Inschrijvingen maart 2021 vs 2020 geven significante verschillen

Geschreven door Belga | 02/04/2021

In maart 2021 werden in België 44.966 nieuwe personenauto’s ingeschreven, en sprong van maar liest 56,13 procent voortwaarts ten opzichte van de 28.801 nieuwe auto’s die in maart 2020 werden ingeschreven. Dit melden de Belgische federatie van de automobielsector (Febiac) en de FOD Mobiliteit & Vervoer.

Het aantal inschrijvingen van zware bedrijfsvoertuigen van minder dan 16 ton is vorige maand met 59,09% gestegen. Voertuigen van meer dan 16 ton vertoonden op maandbasis een stijging van 41,44%. Tenslotte explodeerde de markt voor gemotoriseerde tweewielers eind maart, met +79% op de teller.

“Registraties van personenauto’s, lichte bedrijfsvoertuigen, zware bedrijfsvoertuigen en gemotoriseerde tweewielers, bevestigen deze maand maart de verwachte variatie ten opzichte van hun niveau van maart 2020 waarin zij nul hadden benaderd tijdens de tweede twee weken, als gevolg van de verplichte sluiting van garages en dealerbedrijven,” aldus de verklaring.

“We moeten ons des te minder illusies maken over vergelijkingen, aangezien de verschillende markten (auto’s, bedrijfsvoertuigen en gemotoriseerde tweewielers) op het vlak van productie verstoord blijven door de huidige vertragingen die de assemblageactiviteiten beïnvloeden (beschikbaarheid van halfgeleiders)”, wegen Febiac en de FOD Mobiliteit & Vervoer.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's