Auto-industrie

Jaguar houdt V8-motor in leven

Geschreven door Joris Bosseloo | 03/09/2020

De Jaguar AJ V8, nog steeds bij Ford geproduceerd, zal voortaan in een fabriek van Jaguar Land Rover in elkaar worden gezet en tegen de verwachtingen in dus nog niet meteen uit het aanbod verdwijnen…

Enige tijd geleden kondigde Ford de sluiting van de fabriek in Bridgend aan. Als dat geen belletje doet rinkelen, weet dan dat dit een motorproductie-eenheid is die de bouw van de supercharged 5-liter V8 verzorgt die in het topgamma van Jaguar Land Rover wordt gebruikt, zoals in de Jaguar F-Type R en in de Range Rover Sport SVR.

JLR V8

Onze collega’s van het Britse hebben onlangs de overdracht van de productie naar de Wolverhampton-fabriek, eigendom van JLR, aangekondigd. Deze verhuizing zou gepaard kunnen gaan met een overplaatsing van het personeelsbestand van Bridgend.

Voor hoelang?

Bepaalde bronnen beweren dat de V8 in kwestie nog maar 3 tot 5 jaar in productie zal blijven en door de alsmaar strengere milieunormen uiteindelijk zal worden geschrapt en in het beste geval vervangen door de 4,4-liter V8 biturbo van BMW.

Trefwoorden

Lees ook