Automarkt

Jean-Marc Gales stapt op bij Lotus

Jean-Marc Gales staat sinds 2014 aan het hoofd van Lotus Cars Ltd. De man stapt op bij de Britse constructeur omwille van “familiale- en privéredenen”. Zijn opvolger is al bekend.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 6 jun. 2018 | Leestijd: 2 min

Jean-Marc Gales verliet in 2014 PSA en ging voor Lotus werken, waar de man op enkele jaren tijd uitstekend werk verrichtte. Hij was vooral een voorvechter van het gegeven dat Lotus nood had aan twee SUV-modellen in het gamma. Die zouden al in 2022 op de markt moeten komen.

Zijn opvolger werd rechtstreeks aangesteld door Geely, de Chinese groep die ook  meerderheidsaandeelhouder is bij Lotus. Feng Qingfeng moet een frisse wind door het bedrijf laten waaien, want het gamma heeft nood aan vernieuwing. Hij moet er ook voor zorgen dat het merk winstgevend blijft. 2017 was het eerste jaar dat het merk – na jaren verlieslatend te zijn geweest – uit de rode cijfers kwam.

Advertentie – lees hieronder verder

Jean-Marc Gales blijft alleszins in Engeland, want hij heeft een nieuwe functie geaccepteerd bij JD Classics, een vermaarde restaurateur van klassieke wagens. Hij zal ook adviseur blijven voor zijn opvolger bij Lotus.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon