Auto-industrie

Lancia verkoopt meer auto’s dan Alfa Romeo: Hoezo?

Geschreven door Joris Bosseloo | 29/07/2019

Hoewel je alleen nog in Italië een nieuwe Lancia kan kopen (een Ypsilon en niets anders!), heeft dat in de rest van het continent verguisde merk dit jaar een pak meer nieuwe auto’s verkocht dan Alfa Romeo in alle Europese landen samen. Vreemd, al zit daar ook een verklaring achter.

Italianen zijn dol op kleine, stijlvolle automodellen en al helemaal als die zelf van Italiaanse afkomst zijn. Zoals de Lancia Ypsilon bijvoorbeeld, waarvan de huidige lichting in 2015 werd geïntroduceerd op de plaatselijke markt. Dat modelletje (de enige Lancia die is overgebleven, nvdr.) doet het dit jaar ginds zo goed dat hun verkoop die van Alfa Romeo’s in heel Europa overstijgt. Hoe dit komt, vraag je je nu wellicht af.

Enerzijds is de forse opmars van Lancia’s in vergelijking met vorig jaar. Er wisselde zowaar 27,7% nieuwe Ypsilons van eigenaars en met 34.684 eenheden mag het zich zelfs de op één na populairste personenwagen van Italië noemen. De forse stijging staat rechtstreeks in verband met de serieuze kortingen waarmee sinds het begin van dit jaar in het land van de pasta wordt gezwaaid. Combineer dat met een flinke dosis chauvinisme en zo kan de monsterafzet worden verklaard.

En Alfa Romeo?

Alfa Romeo beleeft van zijn kant een opvallend mindere periode.  Het Milanese merk verkocht maar 27.702 nieuwe wagens (een daling van ruim 42% in vergelijking met vorig jaar) en dit ondanks het feit dat zowel de Giulia als de Stelvio zeer begeerlijke modellen zijn. Om de verkoop van laatstgenoemden een duwtje in de rug te geven, wordt nu ook op die berline en SUV kortingen gegeven. In België zelfs tot € 9.400.

Stelvio Giulia

Zelf eens achter het stuur wil kruipen van een Alfa Romeo Stelvio? Dat kan! Vul onderstaand formulier in en er wordt contact met je opgenomen!

Trefwoorden

Lees ook