Auto-industrie

Lucid Motors, de langverwachte Tesla-concurrent

Niet alleen de Chinese merken storten zich massaal op de markt van elektrische wagens, ook van vanuit de Verenigde Staten duiken er nieuwe concurrenten op. Zo maakt Lucid Motors zijn Europees debuut met de Air, een premium berline die de Tesla Model S viseert.

Geschreven door Alain De Jong | 11/08/2021

Lucid Motors is een jonge constructeur uit Californië die zijn eerste 100% elektrische model lanceerde en nu stilaan ook uitzwermt naar andere landen en continenten.

Het Europese debuut van het merk staat voor 2022 gepland met Duitsland als eerste uitvalbasis, waarna ook snel de andere Europese landen, inclusief België, bediend zullen worden.

Alhoewel de productie van de Lucid Air nog niet van start ging omwille van perikelen met de pandemie en leveringsproblemen met halfgeleiders, kan deze je strakgelijnde premium met een futuristisch interieur nu al reserveren.

Lucid Motors

De basisversie kost in de Verenigde Staten 87.000 dollar, maar het prijskaartje kan voor de topversie, de gelimiteerde Dream Edition, oplopen tot 169.000 dollar.

1.080 pk!

Dat topmodel is ook de krachtigste variant die maar liefst 1.080 pk produceert! Daarmee spurt de Lucid Air in 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 270 km/u. Noteer daarbij dat een prototype op een testbaan in Ohio zelfs 378 km/u bereikte! Duizelingwekkende prestaties om Tesla en andere voornamelijk Europese concurrenten, zoals Audi en Mercedes, stevig wakker te schudden.

Uiteraard zullen er ook minder krachtige versies te koop worden aangeboden. Zo heeft het basismodel van de Lucid Air ‘slechts’ 480 pk. De capaciteit van de batterij zou 113 kWh bedragen en verzekert een rijbereik van 832 kilometer.

Lucid Motors

Na de lancering van de Air in 2022, zal het aanbod een jaar later worden uitgebreid met een SUV die de naam Gravity krijgt, en in 2025 komt er nog een compacte berline bij. Lucid Motors start zijn productie aanvankelijk in een gloednieuwe fabriek in Arizona, maar plant al een uitbreiding naar een tweede site Saoedi-Arabië.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook