Auto-industrie

McLaren verkoopt hoofdkwartier

Geschreven door Joris Bosseloo | 23/04/2021

Het welbekende McLaren-hoofdkwartier in Woking wordt verkocht voor 170 miljoen Britse ponden, wat neerkomt op iets meer dan 196 miljoen euro. De autobouwer denkt echter niet aan verhuizen.

De verkochte faciliteit omvat het McLaren Technology Centre, het McLaren Production Centre en het McLaren Thought Leadership Centre en is binnenkort eigendom van het Amerikaanse bedrijf Global Net Lease, dat de gebouwen daarnaa doodleuk weer minstens 20 jaar lang aan de McLaren Group zal verhuren. Een beetje à la Guy Verhofstadt dus.

Waarom verkopen?

2020 was ook voor McLaren een moeilijke periode en de Britse fabrikant van supersportwagens had vorig jaar al aangegeven dat er aan een verkoop van het hoofdkwartier werd gedacht, en zelfs aan een hypotheek op het auto-erfgoed. Bij GNL zijn ze alvast in hun nopjes met de nieuwe aankoop. “We kijken uit naar de langdurige samenwerking met McLaren en de voordelen die deze transactie zal hebben voor GNL. De overname illustreert GNL’s vermogen om grootschalige en winstgevende sale-leaseback mogelijkheden te hebben in een concurrerende markt die aanzienlijke waarde toevoegen aan onze totale portefeuille.” Eind volgende maand zou de deal beklonken moeten zijn.

Trefwoorden

Lees ook