Auto-industrie

Nieuw platform voor elektrische Porsches (zoals de volgende Macan)

Porsche gaat toekomstige elektrische modellen op het PPE-platform stoelen. De volgende Macan krijgt de eer om dit nieuwe onderstel in te wijden.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 29/03/2021 | Leestijd: 1 min

PPE staat voor Premium Plateform Electric en zal, zoals zijn naam doet vermoeden, gebruikt worden voor aanstormende elektrische premiummodellen van de Volkswagen Group. De toekomstige Macan is als eerste aan de rol, al zal het onderstel bijvoorbeeld ook de nog niet gepresenteerde Audi Q6 e-tron van een basis voorzien. De twee laatstgenoemde modellen worden neven van elkaar, net zoals de Audi Q5 en de Porsche Macan dat vandaag zijn.

Macan electric render

Advertentie – lees hieronder verder

Porsche, Audi, Bentley…

Behalve Audi en Porsche zal ook Bentley het PPE-platform adopteren. De bedoeling is natuurlijk om zoveel mogelijk technologie te delen zodat de kosten worden gedrukt.

Wanneer?

De elektrische Macan staat op de planning van de tweede helft van 2022 en zal naast versies op benzine worden verkocht. Goed nieuws voor petrolheads, horen we je al denken, maar naar verluidt is het de bedoeling om op de middellange termijn alleen de Macan EV – of hoe hij ook gaat heten – in het aanbod te houden.

Illustraties: Kolesa

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie