Automarkt

PSA verkoopt te veel SUV’s, productie kan niet meer volgen

Met het buitengewone succes van de SUV’s van Peugeot, en de nakende komst van de C5 Aircross, slaagt de PSA-fabriek in Rennes, waar de 5008 van de band loopt, er niet meer in het ritme te volgen. De groep zal dus een deel van de productie naar een andere site moeten overbrengen.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 27 apr. 2018 | Leestijd: 2 min

De Peugeot 5008 verkoopt erg goed, zelfs een beetje te goed. In ieder geval overtreft hij de verwachtingen van de constructeur. Maar dat levert ook productieproblemen op, zeker omdat ook de Citroën C5 Aircross, die reeds in China wordt vervaardigd, binnen enkele maanden eveneens in Rennes van de band zal moeten lopen. Hiermee moeten “productievolumes bereikt worden boven de capaciteit van de fabriek”. Het gaat om een jaarlijks volume van 200.000 voertuigen vanaf 2019.

Daarom zal weldra een deel van de productie worden overgeheveld naar de fabriek van Sochaux, die reeds instaat voor de productie van andere voertuigen die van hetzelfde platform gebruik maken: de Peugeot 308, 3008 en de Opel Grandland X. Deze site heeft een aanzienlijk grotere capaciteit: meer dan 550.000 voertuigen per jaar.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon