Auto-industrie

Renault Sport wordt Alpine… en 100% elektrisch!?

Onlangs gaf de Renault-top te kennen dat nieuwe modellen van het merk niet sneller mogen dan 180 km/u. Volvo achterna dus, met het oog op minder zware ongevallen, maar fans van snelle Méganes en andere Clio RS’en lieten meteen een traan. Zij hoeven echter niet te vrezen, op voorwaarde dat ze een elektrische aandrijving dik oké vinden.

Geschreven door Joris Bosseloo | 11/05/2021

Renault Sport verdwijnt, maar eigenlijk toch niet want de tak zal voortaan deel uitmaken van Alpine, dat sinds de wedergeboorte van de A110 weer helemaal in de schijnwerpers staat. Van het laatstgenoemde “merk” wordt al langer gezegd dat het 100% elektrisch wordt, net zoals een resem andere fabrikanten.

Renault Mégane RS > Alpine Mégane?

Daar lijkt het op. We maken graag de vergelijking met Cupra, dat nog steeds modellen (behalve de Formentor) van Seat als basis neemt maar als “onafhankelijk” merk door het leven gaat. Renault Sport, bekend van de hete hatchbacks met RS achter hun naam, gaat dus dezelfde toer op maar dan met Alpine in de plaats van Renault (Sport) als familienaam. Noem het een manier om de 180 km/u-regel te omzeilen, al verwachten we niet dat de topsnelheid van toekomstige Alpines gek veel hoger gaan liggen, of toch niet als ze een elektrische aandrijving genieten.

Advertentie

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook