Autosport

270 pk voor de 308 GTI

Op 25 juni zal Peugeot flink wat aandacht opeisen op het Festival of Speed in het Britse Goodwood. Het merk met de leeuw toont er immers haar nieuwe 308 GTI. Liefhebbers van het genre zitten op dit model te wachten sinds de constructeur de Peugeot 308 R Concept onthulde op het salon van Frankfurt in september 2013.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 22 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze Peugeot neemt de Renault Mégane RS en de Seat Leon Cupra in het vizier want net als bij deze concurrenten wil de constructeur niet overdrijven met technologie. Deze 308 GTI heeft recht op een onderstel dat 11 mm werd verlaagd en ook het koetswerk werd licht aangepast. Zo komt er een nieuw radiatorrooster, aangepaste bumpers, 19 duim grote velgen, en een diffuser met een dubbele uitlaat achteraan. Binnenin zien we een mix van leer, alcantara en aluminium inzetstukken.

Technisch gezien geven we nog mee dat de constructeur het onderstel heeft aangepast om de wagen nog efficiënter te maken. Zo komt er ook een Torsen differentieel waardoor de wagen zijn koppel ook op het asfalt kan zetten. Het ESP-systeem kan bovendien worden uitgeschakeld.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van deze 308 GTI die amper 1.205 kg weegt, vinden we de motor die eerder in de RCZ R Coupé werd gebruikt. Dat is een 1.6 THP van 270 pk. Deze motor biedt een uitstekende verhouding gewicht/vermogen (4,46 kg/pk). Hij spurt in 6 seconden van 0 tot 100 km/u en verbruikt gemiddeld 6l/100 km.

Valt u voor de charmes van deze Peugeot 308 GTI ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon