Autosport

Autonome safety car voor de Formule 1

Het zou best kunnen dat de piloot van de safety car in de Formule 1 in de toekomst zal worden vervangen door software. Volgens technisch directeur, Marcin Budkowski , overweegt de FIA deze stap al op vrij korte termijn.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 17 aug. 2017 | Leestijd: 2 min

De voorbije jaren zat piloot Bernd Maylander steevast aan het stuur van de safety car bij elke onderbreking van een Grand Prix. Volgens bronnen van Motorsport.com en F1Only zou zijn AMG-GT in de toekomst mogelijk worden vervangen door een autonome wagen.

Marcin Budkowski ziet het als volgt: “Er worden gesprekken gevoerd over een safety car zonder piloot om de autonome technologie te promoten want heel veel mensen staan er nog sceptisch tegenover. Op die manier willen we aantonen dat de technologie werkt. Er zal geen piloot meer nodig zijn in de safety car want die zal door een computer worden vervangen”.

Advertentie – lees hieronder verder

De directeur van de FIA voegt eraan toe dat het niet gaat over een race met auto’s zonder piloten zoals dat in de Roborace wel het geval is. In de F1 zal enkel de safety car autonome technologie gebruiken.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon