Autosport

En als de kleuren uit de F1 nu eens op seriemodellen werden gebruikt?

Een designer heeft zich ermee bezig gehouden om de nieuwe kleuren van de Formule 1-auto’s van 2017 over te zetten op bestaande sportwagens. En niet om het even welke modellen, want Javier Oquendo heeft het merk ervan afgestemd op de motorleverancier van elke F1-wagen.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 28 mrt. 2017 | Leestijd: 2 min

Zo heeft hij heel logisch de kleuren van wereldkampioen Mercedes overgezet op de AMG GT R, de krachtigste productie-Mercedes van het moment, terwijl de lak van de winnende Ferrari van afgelopen weekend op een LaFerrari is gebruikt. De resultaten ogen erg verleidelijk. Hij heeft bovendien de toekomstige hypersportwagen van Aston Martin en Red Bull getooid met de kleuren van de jongste F1 van het merk.

Nog origineler werd Oquendo toen hij de roze tint van Force India op een Mercedes SLS AMG toepaste. Discreter zijn de Williams-kleuren op de recente conceptcar Mercedes AMG GT, of het zwart en oranje van McLaren op een Honda NSX.

Advertentie – lees hieronder verder

Verder koos de designer nog een Ferrari 812 Superfast voor een Sauber-livrei, een 458 Speciale in de oorlogsuitrusting van Haas, de nieuwe Alpine A110 voor Toro Rosso en de spectaculaire concept Trézor voor Renault.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon