Autosport

Ford keert in 2016 terug naar Le Mans…

Volgend jaar komt terug naar de 24 Uren van Le Mans. Dat doen ze precies 50 jaar na de drievoudige historische overwinning van 1966. De constructeur zal vier GT’s opstellen op de startgrid. Ze treden aan in de LM GTE Pro categorie en zullen onder andere Ferrari en Corvette op hun pad kruisen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 19 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze aankondiging werd zopas gedaan door Bill Ford, de grote baas van het merk. De man gaf ook te kennen dat de constructeur eveneens zal deelnemen aan het FIA wereldkampioenschap Endurance en aan het Tudor United Sportscar Championship. In concreto zal Ford twee teams met elk twee wagens inzetten om aan de verschillende manches van de kampioenschappen deel te nemen.

Volgens Bill Ford zal deze deelname ten goede komen aan alle overige modellen binnen het Ford Perfomance gamma. De Ford GT moet vooral een rijdend laboratorium worden voor de ingenieurs. Op deze manier leren ze bijzonder veel bij over aerodynamica en het gebruik van geavanceerde composietmaterialen. Uiteraard zullen ook alle andere technologieën die in deze competitie-GT worden gebruikt, op termijn doorvloeien naar de gewone auto’s van de man in de straat.

Advertentie – lees hieronder verder

Op dit ogenblik weten we al dat deze competitieversie van de Ford GT over de V6 EcoBoost-motoren zullen beschikken. Over het exacte vermogen is nog geen specifieke informatie vrijgegeven. De straatversie van de wagen levert al 600 pk dus we mogen ons op circuit aan een mooie strijd verwachten. We kijken nu al uit naar de etmaalrace van 2016 !

Gelooft u dat Ford de prestatie van 1966 nog eens kan overdoen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon