Autosport

Ford GT MK IV: definitief afscheid

De Ford GT, de ultieme supercar van het Amerikaanse merk, beleeft de laatste maanden van zijn loopbaan. Om met een knal het schip te verlaten (het model zou definitief van de markt verdwijnen) wordt een speciale reeks gelanceerd.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 14 dec. 2022 | Leestijd: 2 min

De Ford GT zoals we hem vandaag kennen, wordt sinds 2017 geproduceerd en zit dus aan het einde van zijn carrière. Om de exclusieve supersportwagen te vieren, presenteert de fabrikant vandaag de MK IV, een ‘limited edition’ waarvan de oplage bijzonder beperkt is (amper 67 exemplaren). Noem het gerust een eerbetoon aan de GT40 die in 1967 de 24 uur van Le Mans won.  Belangrijk om te weten, is dat deze nieuweling uitsluitend bedoeld is om mee op circuit te rijden.

Maximale efficiëntie

De van twee turbo’s voorziene V6 EcoBoost levert een kolossale 800 pk en is ondergebracht in een uitgerekt chassis om de rijeigenschappen te verbeteren. De versnellingsbak werd speciaal ontwikkeld voor gebruik op het circuit, terwijl een rolbeugel het racepakket compleet maakt. Of eigenlijk toch niet, want de ingenieurs zijn erin geslaagd zijn gewicht naar beneden te krijgen door de carrosserie volledig uit carbon te vervaardigden.

Advertentie – lees hieronder verder

Ford GT MK IV

Als klap op de vuurpijl werd de aerodynamica verbeterd. De bedoeling is dus niet alleen dat de Ford GT MK IV bliksemsnel is, maar ook dat hij als het ware aan het asfalt kleeft.

Voor de ‘lucky few’

Ford GT MK IV

Geïnteresseerd in dit prachtige scheurijzer dat in de Multimatic-fabriek in Ontario met de hand wordt gebouwd? Weet dan dat hij enkel op speciaal verzoek verkrijgbaar is, dat zijn prijs bijzonder heftig is (omgerekend zo’n 1,61 miljoen euro) en dat de eerste leveringen pas in de lente van 2023 zullen plaatsvinden.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon