Lewis Hamilton is kwaad: “We doen te weinig”

Lewis Hamilton legde onlangs een opvallende verklaring af aan de media, waarin hij “de chaotische wereld” en het feit betreurde dat “het de mensen niet lijkt te interesseren”. De F1-coureur verwijst naar de klimaatproblematiek. De vijfvoudig wereldkampioen zei ook dat hij “met alles wil stoppen” en “de tijd wil nemen om zijn gedachten te verzetten”.

Lewis Hamilton is kwaad: “We doen te weinig”

De Engelse piloot, die op de sociale netwerken zelf een paradox onderhoudt (tussen dit milieubewustzijn en de vervuiling die door zijn eigen activiteit wordt veroorzaakt), wilde een punt duidelijk maken. Hij claimde dat “er nog veel meer te doen is” en betreurde dat “er nog niet veel werd gedaan, zeker niet toen Bernie Ecclestone met de plak zwaaide”. Niet dat er helemaal niets veranderd is, natuurlijk. De V6-motoren de de F1’s van vandaag aandrijven, zouden 33% minder brandstof verbruiken dan de V8’en en V10’s van voordien.

Hamilton zei ook dat hij zijn eigen Formule 1-team (Mercedes) aanmaant om wijzigingen door te voeren ten voordele van het milieu en om zo het voortouw te nemen wat de “vergroening” van de elitesport betreft. We zullen zien of er met ‘s mans eisen rekening wordt gehouden…