Lotus 3-Eleven regeert op de Nürburgring!

De Lotus 3-Eleven is het krachtigste model dat Lotus bouwt. Volgens de Britse constructeur is hij zelfs in staat om het record van de Porsche 918 Spyder op de Nürburgring te kloppen. Te oordelen aan deze onboard camera zijn we geneigd om Lotus te geloven!

Gepubliceerd op 26 september 2016
Leestijd : 1 min

Partagez

De constructeur heeft zopas deze video vrijgegeven die tijdens de ontwikkeling van de bolide in 2015 werd gedraaid. Je ziet dat de 3-Eleven – die wordt bestuurd door Marc Basseng – aanzienlijk sneller is dan de andere auto’s op het circuit. Om dergelijke prestaties te realiseren, pusht Lotus de “Light is right”-strategie tot het extreem. De 3,5 liter V6-motor van 410 pk moet 925 kg voortbewegen in de “Road”-versie.

De “Race”-variante doet nog beter met 460 pk voor 890 kg. Precies met deze versie meent Lotus beter te kunnen doen dan de 918 Spyder die 6’57” nodig had voor een rondje Nordschleife. De 3-Eleven heeft de Duitse supercar overigens al met een tiende geklopt in Hockenheim dus waarom zou het niet lukken op de Nürburgring?

Lees ook:

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Lotus voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosport
Gocar team ontmoet pechduivel in 24 Uren Zolder

De Lamborghini Huracan van Christoff Corten en de BMW 1M van Alain De Jong gingen vol ambitie van start in de 46ste editie van de 24 Hours of Zolder, maar haalden door een crash en een motorpanne jammer genoeg de finish niet. Ook dat is autosport.

25 augustus 2024 3 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.