Dream Cars

Nog extremere Lotus

Als u op zoek bent naar een radicale Lotus, kan u dit model – dat Lotus op het Festival of Speed heeft onthuld – in overweging nemen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 30 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze 3-Eleven is niet enkel bijzonder licht, hij levert ook heel veel vermogen. Bovendien is het nu al een collector’s item want de productie blijft beperkt tot 311 exemplaren. Net zoals bij de 2-Eleven, zijn voorganger, beschikt het koetswerk niet over een voorruit of zijdeuren. Kortom, de sportieve toon is meteen gezet en de technische details kunnen dit slechts bevestigen.

Deze Lotus wordt op een aluminium frame gebouwd en beschikt over een ophanging met dubbele driehoeken in combinatie met instelbare Öhlins dempers. De wagen beschikt verder over een tractiecontrole en het remsysteem werd ontwikkeld bij AP Racing. Lotus zal bovendien een “Road” en een “Race” variante commercialiseren.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder het fijne koetswerk van de 3-Eleven vinden we een 3,5 liter grote V6-motor van Toyota-origine. Deze turbomotor levert 456 pk (450 Nm). De “Road”-versie komt met een manuele zesversnellingsbak en een sperdifferentieel. De “Race”-variante krijgt een radicale bodykit, een sequentiële transmissie en een bestuurdersstoel met zespuntsgordel. Hij weegt amper 900 kg. De prestaties zijn hallucinant want deze Lotus spurt in 3 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van tussen de 280 en de 290 km/u.

Ziet u zichzelf al aan het stuur van een dergelijke Lotus ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon