Autosport

Mercedes ziet af van beroep: Verstappen definitief wereldkampioen

Zoals geweten was Mercedes erg misnoegd over de afloop van het F1-seizoen 2021, waarin hun piloot Lewis Hamilton in de slotronde de titel verloor aan zijn eeuwige concurrent Max Verstappen in de Red Bull. Het Mercedes F1-team overwoog hiertegen in beroep te gaan, maar ziet daar nu toch van af.

Geschreven door Alain De Jong | 16/12/2021

Max Verstappen is dus definitief wereldkampioen Formule 1! Mercedes F1 heeft vandaag namelijk besloten finaal af te zien van juridische stappen tegen de beslissingen van de stewards in het slot van de laatste race van 2021 in Abu Dhabi. Dat liet het F1-team van de Duitse constructeur zopas weten in een persbericht.

Daarin zegt Mercedes F1:

Advertentie

We waren vol ongeloof van wat we meegemaakt hadden in Abu Dhabi. Natuurlijk hoort het erbij om een race te verliezen, maar het is een ander verhaal wanneer je het geloof in racen verliest. Samen met Lewis hebben we besproken hoe we zouden reageren op die slotrace. Wij geloven er rotsvast in dat iedere competitie moet worden gewonnen op verdienste. Zondag voelden heel wat mensen, waaronder wij, dat de manier waarop alles uitdraaide niet juist was…  We hebben een constructieve dialoog met de FIA en Formule 1 gevoerd, om meer duidelijkheid te scheppen naar de toekomst toe. De FIA zal een commissie invoeren die de gebeurtenissen in Abu Dhabi zorgvuldig zal analyseren en de regels omtrent zulke beslissingen in de toekomst moet verduidelijken. Mercedes-AMG Petronas zal nauw samenwerken met die commissie om de Formule 1 te verbeteren, voor ieder team en elke fan. We nodigen andere teams ook uit om hieraan mee te werken. Hierbij trekken we ons beroep in.

Mercedes sloot de medeling sportief af met felicitaties aan het adres van concurrenten Max Verstappen en Red Bull F1 Racing en kijkt er naar uit om volgend seizoen de strijd opnieuw uit te vechten op de circuits.

Team Statement – Abu Dhabi Grand Prix pic.twitter.com/tgrBjrNkcz

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) December 16, 2021

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook