Autosport

Waarom de BMW M4 GT3 ruim 400.000 euro kost (btw niet inbegrepen)

De reden waarom BMW minstens 415.000 euro voor een nieuwe M4 GT3 vraagt, belastingen niet meegeteld, is simpelweg omdat het niet gewoon een M4 met extra vermogen betreft. Neen, dit is een volbloed racewagen die de M6 GT3 op verschillende vlakken overklast en die tal van concurrenten het vuur aan de schenen zal leggen op circuits.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 6 jun. 2021 | Leestijd: 2 min

De ontwikkeling van de BMW M4 GT3 begon in 2020. Sindsdien werd er testgereden op verschillende Europese circuits om hem te finetunen. Uiteraard gaat het om een waar pk-monster: zijn 3-liter twinturbo levert zowat 590 pk.

Zuiniger en lichter

De M4 GT3 is ongeveer even krachtig als de met een V8 uitgeruste M6 GT3 die hij vervangt, maar hij is ook zuiniger en lichter, waardoor de nieuweling ook effectief sneller zou moeten zijn. Het gaat voor alle duidelijkheid om achterwielaandrijver waarvan de zescilinder aan een sequentiële Xtrac-zesversnellingsbak met een elektrohydraulische koppeling is gepaard.

Advertentie – lees hieronder verder

Leveringen vanaf 2022

Op 26 juni aanstaande zal de M4 GT3 zijn racedebuut beleven, meer bepaald tijdens de vierde ronde van de Nürburgring Endurance Series. De eerste leveringen aan klanten staan op de planning van 2022.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon